Gasten worden vrienden bij de Bonte Koe

Gasten worden vrienden bij de Bonte Koe

De Bonte Koe is al sinds jaar en dag het stamcafé voor de maandelijkse Biznizbar van de PRO. Eén van de PRO leden is gastheer van deze netwerkborrel en Linda presenteert dan, met haar scherpe humor, het bier van de maandwaarna er geproefd mag worden.  

De Bonte Koe is ook een vertrouwde plek voor veel Purmerenders. Een gezellig praatje, een wijntje of biertje, een hapje eten, een feestje geven of een samenzijn na het afscheid van een dierbare zijn redenen om in het biercafé te vertoeven. “Er zijn gasten die zelf aangeven dat zij willen dat hun nabestaanden in De Bonte Koe bij elkaar komen als zijzelf overlijden”, vertelt Linda. “Dat vind ik één van de mooiste dingen die ik kan betekenen voor onze gasten. Het voelt voor velen als een huiskamer en veilige plek waar je elkaar kunt vertrouwen.” 

Voor Linda, die samen met haar man Huub eigenaar is van de Bonte Koe is het vanzelfsprekend dat zij de gasten behandelt, zoals zij zelf behandeld zou willen worden. “Daardoor komen veel mensen weer terug. Wij zijn een oud bruin (eet)café waar hygiëne hoog in het vaandel staat. Naast gastvrijheid en klantvriendelijkheid natuurlijk”, vertelt zij. Op 22 april 2004 zijn Huub en Linda eigenaar geworden van de Bonte Koe en zijn dit dus al bijna 17 jaar. Daarnaast zijn Huub en Linda dit jaar 27 jaar getrouwd. “Daar ben ik best trots op”, stelt Linda. 

In deze gekke lastige tijd, kijkt Linda niet heel ver vooruit. Huub en Linda zien het runnen van hun eetcafé niet als werken. “Anders hou je dit niet vol”, lacht Linda. “Het is een ‘way of life’. Ons sociale leven vindt plaats in De Bonte Koe. Zij praten met hun zoon Boy (27)die sinds kort ook fulltime in de zaak werkt, wel over de toekomst. Hun dochter Vanity (31) helpt bij grote evenementen. 

Nu de Corona maatregelen weer zijn aangescherpt, richten Huub en Linda zich op de afhaalproducten. “Ik heb het geluk dat koken mijn hobby is en dat mijn ouders een slagerij hadden”, zegt Linda. “Het eten kan gecombineerd worden met bier- of wijnpakketten. Wij missen dit jaar evenementen als de Tap 100, het Bockbierfestival en de Oktoberfeste, maar kunnen in kleiner verband (wanneer er weer versoepelingen komen) wel proeverijen geven van bier, whisky, rum of wijn. We roeien met de riemen die wij hebben. Juist nu is een ondernemersvereniging als de PRO belangrijk; men weet elkaar te vinden en helpt elkaar”, aldus de onderneemster.  

“Een van ons is altijd aanwezig, Huub, Boy of ik. Dat is onze kracht. Maar soms ook een soort van ongemak. Als wij ’s morgens wakker worden, vragen we niet aan elkaar of we lekker geslapen hebben maar of die ene factuur wel is betaald”, grapt Linda.  

#wijzijnpro

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Contact to Listing Owner

Captcha Code