Martina Fens geeft Aangenaam Interieuradvies

Martina Fens geeft Aangenaam Interieuradvies

Vijf jaar geleden startte Martina Fens haar bedrijf Aangenaam Interieuradvies. Het werd het begin van een tot nu toe bijzonder aangenaam avontuur. “Dit is mijn passie. Ik heb dagelijks het idee dat ik mijn hobby uitoefen. Ik heb er zoveel plezier in”, vat ze de eerste jaren samen. 

Plezier dat ook afstraalt op haar gestaag groeiende klantenkring van particulieren en bedrijven, want voor beide doelgroepen maakt Martina het verschil. Voor particulieren ontwerpt ze alle ruimtes, maakt digitale indelingen, past de kleuren op elkaar aan, maakt een styling- en een lichtplan. Zeg maar het complete interieurplaatje. “Vanwege corona zijn de mensen veel meer met hun huis en dus interieur bezig. En aangezien de meesten niet veel tijd hebben om er daadwerkelijk zelf mee aan de slag te gaan, word ik erbij gevraagd”, vertelt ze. 

Bedrijven roepen haar hulp weer vanuit een ander perspectief in. “Werkgevers moeten goed inspelen op de verdeling kantoor- en thuiswerken. Op kantoor werken kan wel, maar dan zullen bedrijven maatregelen moeten nemen. Zoals afstand tussen de bureaus en de ruimtes. Als je er vanuit gaat dat Corona nog wel een tijdje onder ons is en misschien wel blijvend wordt, moet een bedrijf toekomstproof ingericht worden. Dan gaat het erom hoe je meegaat in de tijd. Met name kantoorruimtes vragen in deze tijd om een herverdeling.” 

Martina Fens wordt veelvuldig gevraagd om te adviseren voor thuiswerkers. “Tegen werknemers die thuis moeten werken kun je niet zomaar zeggen: ga maar thuis aan de gang en zoek het uit. Je vraagt nogal wat van deze mensen. Dan is het wel handig om een oplossing aan te dragen. En dan kom ik opdraven.” 

Ze haast zich in dat kader te zeggen dat ze geen Arbodeskundige is of degene die kan bepalen waar een tandartsstoel in een praktijkruimte moet staan. “Ik ga puur over het interieur; de kleur, het licht, de akoestiek enzovoorts”, nuanceert ze. 

Vanaf haar prille jeugd heeft Martina een fascinatie gehad voor interieur, maar ook voor mode. Na haar studie Commerciële Economie werkte ze in verschillende sales gerelateerde banen. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kan. Om die reden volbracht ze verschillende opleidingen waaronder binnenhuis architectuur en computer tekenen. “Dat gaf me zoveel plezier dat ik in 2015 besloot om de stoute schoenen aan te trekken en voor mezelf te beginnen. Geen seconde spijt van gehad”, aldus Martina Fens tot slot. 

#wijzijnpro

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Contact to Listing Owner

Captcha Code