Nieuws

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Een fijne vakantie!

Het blijft spannend met de coronamaatregelen ook tijdens en straks na de zomervakantie. Blijven we doorgaan met versoepelingen straks in september, of worden er weer strengere maatregelen ingevoerd? Blijven bedrijven overeind? Welke kant gaat het op met de werkgelegenheid?

Vooralsnog beëindigen wij hier de campagne "Laat de economie niet tot stilstand komen". Een geslaagde campagne waar wij met tevredenheid op terug kunnen kijken. Vergeet niet dat we er nog niet zijn! Blijf ondernemen, blijf de (lokale) ondernemers steunen, blijf positief en blijf gezond!

Namens het team van "Laat de economie niet tot stilstand komen", wensen wij jou een fijne vakantie toe!
... MeerMinder

3 weken geleden

Fotograaf Marco van Ammers altijd bezig met veranderingen

Veranderlijk, creatief en innovatief bezig zijn vormt zo’n beetje het ondernemend karakter van (bedrijfs)fotograaf Marco van Ammers. Met dat in het achterhoofd kwam de coronacrisis voor hem niet als de spreekwoordelijke donderslag bij heldere hemel. Natuurlijk, zijn agenda was van de ene op de andere dag blanco, want geplande opdrachten werden teruggetrokken, uitgesteld of gecancelled.

“Ondanks dat ben ik niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten. Ik kan mezelf eigenlijk het beste als volgt omschrijven: als de meute naar links gaat, ga ik rechtsaf. Er zijn altijd kansen en in de tweede week van de crisis besloot ik om te investeren in een camerasysteem waarmee ik 3D virtual reality opnames kan maken”, vertelt Marco.

Dergelijke camera’s werden in eerste instantie in de vastgoedmarkt gebruikt om meeslepende en zogeheten sferische videobeelden te maken van objecten die aan- of verkocht moesten worden. Van Ammers zet deze techniek sinds kort in om bedrijfsreportages te maken. Zijn eerste opdrachtgever was het Regio College. “Ik heb hier op 9 en 14 april in Zaandam gedraaid en twee dagen later stond de virtuele open dag online. Later ook de locatie in Purmerend waar wordt samengewerkt met Horizon College.”

Inmiddels heeft hij ook voor de landelijke organisatie Installatie Werk, negen locaties in Noord-Holland in 3D vastgelegd. Daarnaast heeft ook de Radboud Universiteit in Nijmegen interesse getoond.

Marco van Ammers, eigenaar van zijn bedrijf Tazama, fotografeert sinds 15 jaar en heeft gedurende die periode een professionele en betrouwbare naam opgebouwd. Hij is ook niet te beroerd om kleine(re) ondernemers belangeloos te helpen om deze lastige tijd door te komen.

#laatdeeconomieniettotstilstandkomen
... MeerMinder

4 weken geleden

Het laatste ondernemersinterview voor de zomer is met Frank en Clenda Bekebrede van BBQ De Purmer. Goede afsluiting. Fijne zomervakantie allemaal!

www.pro-site.nl/wp-content/uploads/Interview-BBQ-De-Purmer-1.pdf
... MeerMinder

1 maand geleden

Het laatste ondernemersinterview voor de zomer is met Frank en Clenda Bekebrede van BBQ De Purmer. Goede afsluiting. Fijne zomervakantie allemaal!

https://www.pro-site.nl/wp-content/uploads/Interview-BBQ-De-Purmer-1.pdf

Deze vakantie lekker uit eten op de dijk in Volendam?
Doe mee met de winactie van "Laat de economie niet tot stilstand komen"en win een dinerbon t.w.v. €50,-!GEWONNEN DOOR lINDA BOND MOLENAAR!

Wil jij een dinerbon van Cafe Restaurant de Dijk Volendam t.w.v. € 50,00 winnen?
Dit moet je doen:

- Deel dit bericht
- Laat ons weten met wie je uit eten wilt gaan en tag diegene onder dit bericht
- Like de Facebookpagina "Laat de economie niet tot stilstand komen"

#laatdeeconomieniettotstilstandkomen
... MeerMinder

1 maand geleden

Deze vakantie lekker uit eten op de dijk in Volendam?
Doe mee met de winactie van Laat de economie niet tot stilstand komenen win een dinerbon t.w.v. €50,-!

De VVV Museumwinkel draagt bij aan de bekendheid van Purmerend

Een kleine twee jaar geleden opende de VVV Museumwinkel haar deuren. De winkel en het Purmerends museum staan met elkaar in verbinding en draaien op vrijwilligers, in totaal zo’n twintig mensen. “En er is nog ruimte voor meer helpende handen”, lacht Estha Meijer, vrijwilligerscoördinator van de VVV Museumwinkel aan de Peperstraat.

“Toen na de persconferentie van 15 maart het museum dicht moest, hebben wij besloten om ook onze winkel te sluiten. Strikt genomen was de winkelsluiting van overheidswege niet nodig. Maar als organisatie voelen we een sterke verantwoording naar onze vrijwilligers; een groot deel daarvan is op leeftijd, hun veiligheid ging vóór het openlaten van de winkel”, vervolgt Estha.

“Inmiddels zijn we weer open. Uiteraard met de nodige aanpassingen. Normaal gesproken staan er twee vrijwilligers in de winkel en twee in het museum. Door de coronamaatregelen hebben we dat moeten aanpassen om te voorkomen dat we met te veel mensen in een kleine ruimte zijn. We draaien nu met drie mensen, waarvan er eentje als een ‘vliegende keep’ fungeert en bijspringt waar het nodig is”, licht Estha toe. “De hele dag door moeten deurkrukken, trapleuningen en handgrepen ontsmet worden. Het is veel meer werk, dat we nu ook met een persoon minder moeten doen. Dan is het fijn te merken dat onze vrijwilligers bevlogen mensen zijn die van aanpakken weten.”

Toch liep het de eerste week na de heropening niet meteen storm in de winkel aan de Peperstraat. “We merkten dat de loop er na zo’n periode van sluiting weer in moet komen en mensen ons als het ware opnieuw moesten vinden. Er werd ook anders gewinkeld, meer gericht op noodzakelijke dingen. Heel langzaam zien we dat er weer wat meer gewinkeld wordt voor de fun. Door mensen die een dagje uit zijn, maar ook door Purmerenders”, vertelt Estha. “Het is leuk te zien dat ook onze eigen inwoners verrast zijn door wat ze hier treffen. Behalve de gebruikelijke dingen als informatie over de omgeving en de fiets- en wandelroutes hebben we een uitgebreid en wisselend assortiment van streekproducten en kunstzinnige cadeautjes. Altijd met een link naar onze stad of regio en voor aangename prijzen”, vult ze aan. Dat de opbrengst van de winkel weer bijdraagt aan de exploitatie van het museum is extra mooi. “Zo werken we samen om Purmerend op een positieve manier bekend te maken bij bezoekers, toeristen én onze eigen inwoners.”

#laatdeeconomieniettotstilstandkomen
... MeerMinder

1 maand geleden

“De verkoop viel volledig stil...”

Online zichtbaarheid en gratis bezorging helpen SUEZ thee de crisis door

Annemarie van de Bunt van SUEZ Thee uit Purmerend had even een zetje nodig om weer op gang te komen. Toen de coronamaatregelen bekend werden gemaakt, bleven alle bestellingen twee weken lang uit. Gelukkig heeft zij zich herpakt en draaide ze in april een topmaand.

Annemarie vertelt: “Ik moest echt even bijkomen van de schrik. Ik heb ontzettend te doen met alle ondernemers die zo ontzettend zwaar zijn getroffen. Daar werd ik echt een beetje moedeloos van. Na vijf jaar ondernemen kon ik eindelijk eind januari zeggen dat dit mijn jaar zou gaan worden. Alles ging goed tot de eerste persconferentie van Rutte. De dag erna kregen we te horen dat de geplande verkoop van ons huis niet doorging, vlak voor de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis. Half maart viel mijn verkoop stil. Niet alleen de klandizie vanuit de horeca en schoonheidsbranche viel weg, maar ook de consument hield zich stil. Ik heb weliswaar een webshop, maar ik hecht veel waarde aan persoonlijke contact met mijn klanten. Juist dat contact en het maandelijkse Theecafé, dat ik organiseer vanuit huis, is mijn kracht. En dat viel volledig weg.”

Gratis bezorgen

Annemarie verkoopt meer dan 100 soorten losse thee en ze doet dit vanuit huis. Ze hoeft dus geen hoge huur van een winkelpand te betalen, maar ze kreeg het toch wel even benauwd. “Na twee weken verdrietig zijn om wat er om ons heen gebeurde en de doodse stilte, heb ik ervoor gezorgd online meer zichtbaar te zijn. Gratis bezorging in Purmerend stond al op de planning, maar dit ben ik toen direct gaan doen. En er kwamen leuke opdrachten uit, zoals een opdracht van Stichting Kinderopvang Purmerend, die al haar thuiszittende medewerkers thee toestuurde. Maar ook van de Rotary, die een pakket bracht bij eenzame mensen, waarin o.a. mijn thee zat. En daar ging ik dan, met mijn handschoenen aan en handgel mee, op weg om de bestellingen te bezorgen”, aldus de onderneemster.

Nieuwe klant

“We zijn er nog lang niet. Leveranciers hebben moeite met leveren omdat veel producten uit het buitenland komen. Ik werk samen met partijen uit het oosten, maar ook met een fabriek in Duitsland. Er is geen pijl op te trekken. Maar ik heb er wel een heel leuke nieuwe klant bij. Het nieuwe restaurant op de Koemarkt, genaamd Twaalf, gaat ook mijn thee verkopen”, besluit Annemarie enthousiast.

#laatdeeconomieniettotstistandkomen
... MeerMinder

1 maand geleden

bb chum speelt in op de coronamaatregelen met kleurrijke mondkapjes

We kunnen er bijna niet meer omheen; de mondkapjes. Verplicht in het OV, maar ook zeker bepalend in het algemene straatbeeld. Dat zette Martijn Both, eigenaar van bb chum (het bedrijf achter de kleurrijke en limited edition overhemden) aan het denken. De filosofie van Martijn is en blijft dat overhemden van bb chum altijd lange mouwen moeten hebben. “De praktijk is namelijk dat mannen de mouwen oprollen of afknippen”, vertelt hij over de achtergrond.

Sinds de uitbraak van corona is het mondkapje een steeds belangrijker dingetje geworden. Dat bracht Both op het idee om op bestelling zijn overhemden van de mouwen te ontdoen en van de overgebleven stof matchende mondkapjes te laten maken. “Ik kwam met mensen in contact die alles van mondkapjes afwisten. Ook een rondje bellen met allerlei makers van mondkapjes bevestigde dat met onze stof heel goede en afdoende mondkapjes zijn te maken. En met de stoffen waarmee onze overhemden worden gemaakt, zijn de mondkapjes in één klap heel kleurrijk. En, evenals de overhemden zelf, exclusief.”

In nauw overleg met de Modevakschool Noord-Holland in Purmerend werden enkele prototypes vervaardigd, hetgeen uitmondde in een bb chum mondkapjeslijn. Kom er maar op!

Overhemden van bb chum worden in een maximale oplage van 149 stuks per print gemaakt. Exclusiviteit is dus een waarborg. We maken op bestelling van onze lange mouwen gewoon korte mouwen en dan hebben de liefhebbers eindelijk een korte mouw overhemd en dan ook nog met 2 matching 2-laags mondkapjes”, aldus Martijn Both tot slot.

#laatdeeconomieniettotstilstandkomen
#kooplokaalpurmerend
BBchum
... MeerMinder

1 maand geleden

“Bedrijven liggen stil en hierdoor blijven vorderingen uit…”

NIB vraagt geen bureaukosten aan bedrijven in coronatijd


Hennie Wesselsz, directeur van het Nationaal Incassobureau (NIB) uit Purmerend, is bijna 73 jaar. Hij zit al ruim 35 jaar in het vak en is nog steeds actief als directeur van het bedrijf. Gelukkig is Hennie gezond en nog steeds ondernemend.

Vele bedrijven zijn getroffen door de coronacrisis en de gevolgen zijn ook in de incassobranche goed merkbaar. “Wij werken voor een aantal grote bedrijven, gevestigd door heel Nederland en bij een aantal daarvan ligt nu alles stil. Dat betekent dus ook dat wij de vorderingen momenteel niet binnenkrijgen,” vertelt Hennie. Bij NIB werken normaal gesproken zo’n twintig mensen op kantoor. Daarvan werkt een groot deel nu vanuit huis. “Wij houden dit voorlopig zo, maar willen wel gaan rouleren, zodat men toch feeling houdt met collega’s en kantoor,” aldus Wesselsz.

Nette manier
Om ondernemers in deze moeilijke tijd tegemoet te komen, maar ook zelf aan het werk te blijven, rekent het incassobureau tot in ieder geval eind van dit jaar geen bureaukosten voor haar diensten. Dit houdt in dat je als bedrijf alleen betaalt, als je vordering ook daadwerkelijk geïncasseerd is. Hiermee wil NIB voorkomen dat ondernemers, die het toch al zwaar hebben, ook nog moeten betalen aan het incassobureau voor facturen die niet worden overgemaakt. Wesselsz benadrukt dat de wijze van incasseren altijd op een nette manier gebeurt. “NIB is een onderdeel van de TCM Group, waarin wereldwijd 150 landen vertegenwoordigd zijn. In mei zou in Brussel het jaarlijkse congres zijn van alle leden van de TCM Group. Uiteraard is deze door de coronacrisis gecanceld. Tijdens dit congres wordt altijd de Quality Award uitgereikt. “NIB uit Purmerend heeft daarbij de tweede prijs gewonnen,” vertelt Hennie trots.
#laatdeeconomieniettotstilstandkomen

Hennie Wesselsz
... MeerMinder

1 maand geleden

Meer

Contact to Listing Owner

Captcha Code