Nieuws

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Iedere maand wordt er een ondernemer / PRO lid geïnterviewd. Deze keer komt Rene Vet, algemeen directeur van Agros aan het woord. Klik op de link om het hele verhaal over Agros te lezen.

www.pro-site.nl/wp-content/uploads/Interview-Agros-mei-20.pdf
... MeerMinder

12 uren geleden

Iedere maand wordt er een ondernemer / PRO lid geïnterviewd. Deze keer komt Rene Vet, algemeen directeur van Agros aan het woord. Klik op de link om het hele verhaal over Agros te lezen. 

https://www.pro-site.nl/wp-content/uploads/Interview-Agros-mei-20.pdf

Nieuwe start op oude locatie voor Cruijff Speelgoed

Cruijff Speelgoed in Purmerend heeft een onstuimige periode achter de rug. “In oktober vorig jaar liep de omzet van de winkel al terug, toen nog onder de naam Intertoys. Dit kwam door het gedeeltelijk sluiten van de parkeergarage in het Eggert Winkelcentrum,” vertelt Barend Cruijff . “We probeerden ons oorspronkelijke pand aan de Westerstraat te verkopen, maar door de Coronacrisis ging dit niet door. Ook de plannen om onder de speelgoedformule ‘Jase & Joy’ verder te gaan en dit met een klein aantal Intertoys ondernemers uit te breiden, verliepen niet zoals gehoopt. We hebben toen besloten terug te gaan naar onze oude vertrouwde plek.”

Cruijf Speelgoed heropende begin mei zijn deuren aan de Westerstraat en de reacties zijn overweldigend: “Het is leuk om te horen dat onze klanten zo enthousiast zijn. We horen vaak dat Cruijff Speelgoed een begrip is in Purmerend en dat men graag even doorrijdt naar de Westerstraat om bij ons een cadeau te kopen. Cruijff Speelgoed is o.a. de exclusieve verkoper van de nieuwe, uit duizend stukjes bestaande puzzel, met daarop de zeven ‘pareltjes’ van Purmerend. Dit is een gezamenlijk initiatief, ontstaan vanuit de Coronacrisis van Ad68, Rijser Grafische Communicatie en Kartonnage. Op onze Facebookpagina geven we demonstraties van nieuw en onderscheidend speelgoed,” vertelt Barend.

VERNIEUWING
Barend Cruijff, die in 1959 de winkel aan de Westerstraat heeft overgenomen van zijn ouders, gaat mee met zijn tijd. Corona heeft hierbij zeker meegespeeld en de noodzaak voor vernieuwing versterkt. Daarom bezorgt Cruijff Speelgoed nu ook in heel Waterland gratis vanaf € 15,00 bij de mensen thuis. Een webshop is in de maak en zal binnen afzienbare tijd online gaan.

#kooplolaalpurmerend
#laatdeeconomieniettotstilstandkomen
... MeerMinder

3 dagen geleden

Oproep:
Heb je een bedrijf in de regio Waterland en wil je graag vertellen hoe jullie inspelen op de coronacrisis? Ben je geraakt en heb je creatieve ideeën bedacht om je business toch voort te kunnen zetten? Wij delen jouw verhaal graag! Neem contact op via communicatie@pro-site.nl.
... MeerMinder

7 dagen geleden

Reageer op Facebook

Ik heb jullie gemaild!

Marketingbureau Bambuu speelt in op de door Corona ontstane behoefte van de ondernemer

Bas is mede-eigenaar en oprichter van marketingbureau Bambuu. "Wij helpen mooie MKB bedrijven op het podium. Dit doen we omdat we niet kunnen verkroppen dat deze - vaak gepassioneerde - ondernemers uit het veld geslagen worden door de grote 'dozenschuivers' die hun marketing beter voor elkaar hebben," vertelt Bas. "De wereld wordt er niet mooier op als je straks alleen nog je spullen bij Amazon.com kan kopen en je opleiding bij LOI, NCOI of andere ..OI."

NOW regeling

Omdat marketing een post is waar vaak als eerste op bezuinigd wordt, heeft Bambuu in het begin van de lock down flink wat omzet zien wegvloeien. “Dat was wel even spannend,” vertelt Bas verder. “De omzet kromp en we kwamen niet in aanmerking voor compensatie omdat bijvoorbeeld de NOW regeling kijkt naar je gemiddelde kwartaalomzet van 2019. Omdat wij een snel groeiend bedrijf zijn betekende dit dat we minimaal € 40.000,- verlies moesten maken per maand om aan die 20% omzetverlies te komen. En dan zouden we omgerekend recht hebben op een bijdrage van € 10.000,-. We zijn dus al vrij snel gaan kijken welke kansen we zagen in de markt.”

Bas en zijn collega's merkten al snel een behoefte bij ondernemers door Corona. "Veel bedrijven komen nu met aangepaste producten of diensten om in te spelen op een nieuwe vraag in de markt. Denk aan een schoonmaakorganisatie die een platform online zet waar ondernemers tips krijgen en producten kunnen aanschaffen voor een 'Corona Proof' kantoor. Maar ook opleiders die modules van hun opleidingen online gaan aanbieden. En heeft een ondernemer het op zijn of haar heupen, dan heeft hij of zij dit liever gisteren online dan vandaag.”

Nog voor het avondeten

Om deze vraag te kunnen ondersteunen biedt Bambuu als nieuwe propositie ‘Marketingmachine in 1 dag'. "Samen met de ondernemer zorgen we dat nog voor het avondeten een complete site inclusief marketingcampagnes en lead opvolging live staat. Het is geweldig om te zien hoeveel energie zoiets geeft. Bij ons en bij de ondernemer. Energie die we in deze tijd goed kunnen gebruiken, “aldus Bas.

#laatdeeconomieniettotstilstandkomen
... MeerMinder

7 dagen geleden

De campagne " Laat de economie niet tot stilstand komen" krijgt een vervolg. Wat Daniël en Robert aan het doen zijn in de binnenstad hoor je later 😁

#laatdeeconomieniettotstilstandkomen
... MeerMinder

1 week geleden

De campagne  Laat de economie niet tot stilstand komen krijgt een vervolg. Wat Daniël en Robert aan het doen zijn in de binnenstad hoor je later 😁

#laatdeeconomieniettotstilstandkomen

Cirtec gaat ondanks de Corona door met ontwikkelen en investeren

Na het bekend worden van de intelligente lockdown zijn bedrijven terughoudend geworden bij het toelaten van externe ondernemingen op hun terrein. Hierdoor is het lastig geworden lopend werk uit te voeren. Dit betekent voor Cirtec niet alleen minder werk maar, maar ook extra voorzorgsmaatregelen om het werk dat nog wel mogelijk is, uit te kunnen voeren.

Coos Wessels directeur van Cirtec vertelt: “Wij werken al enige tijd aan de ontwikkeling van een nieuwe technologie voor duurzamere waterzuivering. Ondanks de onzekere tijden hebben we besloten de investeringen die hiervoor nodig zijn, door te zetten. Hierdoor houden bedrijven werk die in de ontwikkeling hebben meegedacht en gewerkt”.

Tevens benadert Cirtec actief hun netwerk op zoek naar kleinere klussen om voldoende werk te houden. De kosten zijn hoger en de opbrengsten lager. “Een deel van ons werk is internationaal. Doordat die landen ook een lockdown hebben, is dat werk vrijwel volledig stil komen te liggen. Werk dat gepland stond, wordt in een aantal gevallen uitgesteld of afgezegd. We doen wat we kunnen en hebben aan een aantal bedrijven en instellingen mondkapjes gedoneerd. Ook hebben we kleine bijdragen geleverd aan enkele non-profit instanties en onze branchevereniging. Er vallen projecten en werk in het water; aan ons de taak die uit het water te halen”, aldus Coos.


#laatdeeconomieniettotstilstandkomen
... MeerMinder

1 week geleden

Jurre Holman maakt switch vanwege corona…
Teambuilding op afstand in en na coronatijd met Mooveteam

Jurre Holman, directeur van ‘Leuke dag weg’, was met zijn bedrijf jarenlang organisator van evenementen. De crisis in 2008 leerde hem dat deze tak van sport kwetsbaar is in tijden van economische recessie. Een reden om de switch te maken naar evenementenleverancier/groothandel en dealer van de app Mooveteam in de gehele Benelux en Duitsland.

“Mooveteam is een app die we voorheen vooral verkochten aan evenementenbureau’s en locaties. De app biedt oneindig veel mogelijkheden om te werken aan teambuilding en geeft een extra dimensie aan bedrijfsuitjes. Mooveteam is wereldwijd marktleider en wordt gebruikt in meer dan 50 landen en is ontwikkeld in Barcelona. Het team van ‘Leuke dag weg’, helpt mee met het bedenken van nieuwe innovaties en ontwikkelingen voor de app. Door de Coronacrisis stortte de markt volledig in en zagen we vanaf maart al onze omzet verdwijnen,” vertelt Jurre.

Uitdagende manier
De huidige crisis heeft ervoor gezorgd dat MooveTeam in korte tijd een tweede app heeft gelanceerd, die overigens al in de planning zat. “De tweede app genaamd ‘MooveGo’, richt zich op de particuliere gebruiker. Vrienden en families kunnen de app gebruiken tijdens een vakantie in eigen land, om bijvoorbeeld een stad op een andere en uitdagende manier te verkennen. Je doet een game door de stad, komt langs de toeristische trekpleisters, de lokale ondernemers, maar bent tevens competitief bezig. Je kunt punten verdienen door opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden,” aldus de ondernemer. Jurre vervolgt: “Waar je vroeger als één team met één tablet door de stad slenterde, kan iedereen het nu spelen op zijn eigen apparaat, en hiermee dus ook de anderhalve meter afstand in acht te nemen. Deze app kan worden aangeboden in steden, door bijvoorbeeld VVV kantoren, maar ook door verhuurders van boten, bij rondvaartboten, op campings en vakantieparken, door musea en attractieparken. Op dit moment draait er een pilot met de app bij Center Parcs en zijn we in gesprek met verschillende partijen om de app in meerdere steden en in de toeristische sector te gaan gebruiken. We krijgen uit verschillende hoeken aanvragen en staan open voor nieuwe samenwerkingen”.

Werken vanuit huis
Behalve de nieuwe app, ziet de ondernemer ook genoeg mogelijkheden tot het gebruik van de, al langer bestaande, Mooveteam app voor bedrijven. “We zien dat bedrijven selectiever zijn met hun uitgaven. Juist in deze tijd is het belangrijk voor werknemers die thuis aan het werk zijn om de verbinding met elkaar te behouden en we zien dat er behoefte is aan verschillende nieuwe vormen van teambuilding. Daarom zijn wij nu nieuwe spellen aan het ontwikkelen samen met onze klanten. Met de app is het zelfs mogelijk om een spel te spelen dat tot wel drie maanden duurt. Iedere dag komen er dan vijf nieuwe en ludieke ‘challenges’ naar voren. Je speelt met of tegen je collega’s,” vertelt de ondernemer enthousiast.

#laatdeeconomieniettotstilstandkomen
... MeerMinder

2 weken geleden

Meer

Contact to Listing Owner

Captcha Code