Oproep van de gemeente Purmerend en Beemster – bemiddeling van werk naar werk

Oproep van de gemeente Purmerend en Beemster – bemiddeling van werk naar werk

Beste ondernemers in de horeca en evenementensector,

Met de sluiting van de horeca en het verbod op evenementen zit (een groot deel van) uw personeel op de bank. We ontvangen geregeld signalen van ondernemers die graag hun personeel inzetten om in andere branches aan het werk te gaan. We zien voorbeelden van horecamensen die tijdelijk in de zorg aan het werk gaan, maar ook in andere sectoren is extra hulp hard nodig. Voor u kan het inzetten van uw personeel op andere locaties interessant zijn in het verlagen van uw huidige onbenutte personeelskosten. Daarnaast kunnen we ons voorstellen dat het voor uw personeel prettig kan zijn om in de tussentijd iets om handen te hebben.

Regionaal wordt er hard gewerkt aan het koppelen van vraag en aanbod van personeel tussen bedrijven en instellingen, maar dit is nog niet operationeel. Om hiermee toch alvast in Purmerend en Beemster aan de slag te kunnen, willen we als gemeente en het Werkgevers Servicepunt graag helpen in de bemiddeling. We willen u daarom vragen te inventariseren hoeveel personeelsleden ingezet kunnen worden in de zorg of in een andere bedrijfssector. En voor hoeveel uren in de week deze werknemer beschikbaar is. We kunnen helaas geen garantie geven, maar wij doen ons uiterste best om een geschikte koppeling te maken en u met de juiste persoon van het betreffende bedrijf, of instelling in contact te brengen.

Belangrijk is dat uw personeelslid de vrije keuze heeft dit wel of niet te willen doen. Zij hebben niet voor niets gekozen voor een carrière in uw bedrijf. Een baan in bijvoorbeeld de zorg is op dit moment heel dankbaar, naar niet zonder risico. Daarom vragen we, waarschijnlijk ten overvloede, of u bij uw inventarisatie wilt checken of uw personeelslid er zelf voor openstaat elders aan het werk te gaan.

Wilt u het aantal mensen en het beschikbare aantal uren dat zij kunnen werken aan ons doorgeven via info@wspzw.nl o.v.v. ‘beschikbaar personeel vanwege Corona’? Tevens ontvangen wij graag de naam en contactgegevens van de juiste contactpersoon bij uw bedrijf. Namen van werknemers en cv’s zijn (nog) niet nodig. Het Werkgevers Servicepunt gaat ermee aan het werk en hoopt zoveel mogelijk geschikte werkplekken te vinden. Zij nemen dan contact met u op.

Heeft u in de tussentijd vragen dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met het WSP via tel. 06 505 275 29. Alvast bedankt en heel veel sterkte in deze zware tijd!

Met vriendelijke groet,

Mario Hegger                                                 Dick Butter

Wethouder Economische Zaken                 Wethouder Economische Zaken

Gemeente Purmerend                                  Gemeente Beemster

PS  Naast ons lokale initiatief kunnen horecamedewerkers zich op https://horecahelptdezorgnoordholland.nl/horecamedewerker/ aanmelden als zij beschikbaar zijn voor werk in de zorg. Dit is een initiatief van Stichting Instellingen Gezondheidszorg Regio Amsterdam (SIGRA) om horeca en zorg met elkaar te koppelen. Zowel werknemers als ondernemers kunnen via dit platform informatie krijgen over het eventueel verrichten van werk voor/in zorgstellingen. Ook het platform https://nlwerktdoor.nl/  kan werknemers en ondernemers helpen in het vinden van nieuw (tijdelijk) werk of personeel.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Contact to Listing Owner

Captcha Code