Bij Theater de Purmaryn draait het om gevoel en verbinding

Bij Theater de Purmaryn draait het om gevoel en verbinding

Bij Theater de Purmaryn draait het om gevoel en verbinding

Tommie van Eck (44) is de nieuwe directeur van Theater de Purmaryn. Onlangs nam hij het stokje over van Miep Boerkamp. Hij heeft er veel zin in. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat de Purmaryn een thuis is voor iedereen. Elke Purmerender, jong en oud, hier geboren of net aangekomen, is van harte welkom voor een avond vol dromen, inspiratie en reflectie. Na afloop kan er een drankje worden gedronken in ons prachtige theatercafé”, vertelt Tommie.

“In De Purmaryn houden we rekening met alle veiligheidsvoorschriften. Onze omgeving is veilig en vertrouwd. Tussen alle bezoekers is (veel) meer dan anderhalve meter ruimte en mensen mogen hun drankje en hun jas meenemen de zaal in. We voorkomen hiermee rijen in de foyer. Het bijzondere is, dat mensen deze mogelijkheden eigenlijk als verbeteringen ervaren ten opzichte van de oude situatie”, zegt de nieuwe directeur.

Tommie vervolgt: “In 2016 kwam ik voor het eerst in dit theater en dat heeft mij niet losgelaten. Als buitenstaander uit het veel anoniemere Amsterdam heb ik in de Purmaryn de warme, persoonlijke sfeer die Purmerend en haar inwoners zo kenmerkt ervaren. Purmerenders zijn trots op hun stad, en ik voel me hier welkom. Om dat gevoel moet het draaien in de Purmaryn, nu en in de toekomst. Ik zou in het theater graag de sfeer naar voren willen brengen, die zangeres Tania Kross om zich heen weet te creëren. Tania, die ik ken vanuit mijn eerdere werk, is een grote inspiratiebron. Ze beschikt over een warme persoonlijkheid, is heel menselijk en professioneel. Zij kan zakelijke dingen heel aardig zeggen, zonder aan impact in te boeten. En omgekeerd doet haar vriendelijkheid niets af aan haar perfectionisme.” Theater de Purmaryn biedt sprankelend en divers theater, met veel muziek, cabaret en toneel, maar ook inspirerende hoorcolleges van schrijver Adriaan van Dis of oudprofvoetballer Wim Kieft.

Tommie van Eck studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en werkte daarna lang in de uitgeverij. “Ik hou van mensen die goed kunnen vertellen, op wat voor manier dan ook. De afgelopen jaren werkte ik als boeker voor o.a. Herman van Veen, de familievoorstellingen van Pieter Kramer en voor Tania Kross. Ik bezocht door heel Nederland de theaters en concertgebouwen. Ik probeer in mijn werk de balans te vinden tussen de zakelijke en artistieke kant: Financieel sta je sterker als je inhoudelijk goed op de hoogte bent en een koers voor ogen hebt, en over de inhoud kun je beter en zinniger nadenken vanuit een begroting”, vertelt Tommie.

Van Eck heeft aan de andere kant van de tafel gezeten en weet hoe het werkt. Hij is trots dat hij het werk van Miep Boerkamp een vervolg mag geven, in het mooie pand dat vroeger een kerk was in het hartje van Purmerend. Hij wil het huiskamer-gevoel binnen de Purmaryn uitbouwen, en de mogelijkheden voor de zakelijke markt versterken. Denk hierbij aan de NV Purmerend en bijeenkomsten en/of presentaties door het bedrijfsleven. “De Purmaryn is al ruim 30 jaar een begrip in Purmerend en dat moet ook de komende 30 jaar zo blijven”, besluit hij.

Vanwege de aangepaste coronamaatregelen is het programma van Theater de Purmaryn aangepast en de horeca tijdelijk gesloten. Houd de website van het theater in de gaten voor verdere berichtgeving.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Contact to Listing Owner

Captcha Code